Rodzinna tradycja pachnąca chlebem

kolor

Tradycja i naturalnie zdrowe metody wypieku pieczywa – to główne cechy charakteryzujące gdyńską rodzinną Piekarnię Pajda.

Piekarnia, została założona przez dziadka Tomasza i Pawła Truszkowskich w 1946 roku na Podlasiu.  Jako trzecie pokolenie bracia przeprowadzili się do Gdyni, gdzie kultywują tradycję rodzinnej firmy.

„Cały czas korzystamy z tradycyjnych przepisów, opierając się na zasadach naturalnego, zdrowego żywienia. Nie zależy nam na konkurowaniu z marketami czy piekarniami przemysłowymi. Chcemy kultywować tradycyjne wartości oraz sposoby wytwarzania pieczywa. Z tego względu funkcjonujemy jako mała, rodzinna piekarnia. Nasze produkty w dużej mierze wytwarzamy własnoręcznie. Później wypiekane są, w rzadko spotykanym, tradycyjnym piecu ceramicznym opalanym drewnem. Wierzymy, że świadomość ludzi będzie się zwiększać i coraz więcej osób zacznie wybierać naturalne wyroby, które nie tylko są smaczne, ale przede wszystkim zdrowe”  – podkreślają.

Strona internetowa: https://piekarniapajda.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/Piekarnia-Pajda-367635277014275


Film z cyklu „Wtorki z Rodzinnymi” zrealizowany przez Gdyńskie Centrum Wspierania Przedsiębiorczości w ramach działań miejskich skierowanych do firm rodzinnych.

Zobacz więcej: https://www.gdyniaprzedsiebiorcza.pl/pl/firmy-rodzinne/materialy-video/

image_pdfimage_print